VIDEOLAR
Anjiodisplaziler
Barrett Özofagusu
Brünneroma
Crohn Hastalığı
Çölyak Hastalığı
Endometriozis Koli
Hemoroid
Kandidal Özofajit
Mide Kanseri
Mide Spazmı
Mide Ülseri
Midenin Divertiküler Hastalığı
Midenin Submukozal Tümörleri
Mideye Dıştan Bası
Normal Gastroskopik İnceleme
Oksiyur (Kıl Kurdu)
Özofagus Kanseri
Özofagus Varisleri
Pill Özofajit
Plummer Wilson Sendromu
Polipler
Poliplerin Çıkarılması İşlemi (Polipektomi)
Reflü Hastalığı
Rektum Kanseri
Crohn Hastalığı

Crohn hastalığı; ağızdan anüse kadar tüm gastrointestinal sitemi tutabilen, daha çok ince barsak, kalın barsak veya her ikisinide tutabilen, barsağın tüm katlarında görülebilen bir hastalıktır. Hastalığın barsaktaki tutulumu segmenterdir, yani bazı bölgeler hasta bazı bölgeler sağlam kalabilmektedir.

İleal tip Crohn hastalığında terminal ileum adı verilen ince barsağın son kısmında ülserler (;yara) gelişir. Bunlar hastalığın şikayetlerinin artmasına (barsak tıkanması, fistül gelişmesi ve appandisiti taklit eden karın ağrıları) neden olur. İlk videoda, terminal ileum adı verilen ince barsak lümeni içinde, üzerinde beyaz eksudalar olan, çok sayıda değişik büyüklüklerde ülserleri görmektesiniz.

Crohn hastalığında barsakta sık olarak aftöz lezyonlarada rastlanır. Aftöz lezyonlar, genellikle 1-3 mm büyüklükte, ortası beyaz, çevresi kırmızı (hiperemik) olan yuvarlak görünümlü mukozal lezyonlardır. Crohn hastalığından başka Behçet hastalığı, bazı virüsler ve ilaçların kullanımını takiben (nonsteroid antienflamatuar ilaçlar, antidepressan bazı ilaçlar) ortaya çıkabilirler.Tedavisi sebebe yöneliktir. 2 ve 3 numaralı videolarda aftöz lezyonlar gözlenmektedir.   

 
Videoları izlemek için resimlerin üzerine tıklayınız

" Bu web sayfasındaki bilgiler sadece bilgilendirmek amaçlıdır, başka amaçla kullanılmamalıdır "

Bugün
22
Toplam
2697091